Hoe helpen robotica en sensortechnologie de voedingsindustrie vooruit?

Printervriendelijke versieSend by email
Datum: 
07/05/15

  



Motor voor groei

Automatisatietechnologie is een motor voor groei in de voedingsindustrie. Zoals de productiviteit van de landbouwindustrie sterk gestegen is m.b.v. technologie, zo zijn belangrijke stukken van de voedingsindustrie dezelfde weg ingeslaan. 2 belangrijke technologiedomeinen die de groei van de voedingsindustrie van energie voorzien, zijn sensoriek, datacaptatie en informatieverwerking enerzijds en anderzijds actuatie en robotica.

Professionals uit voedingsindustrie, onderzoekers en techneuten

Dit seminarie wil professionals uit de voedingsindustrie en de technologische industrie een beter inzicht geven hoe sensortechnologie, datacaptatie- en verwerking, actuatie en robotica de voedingsindustrie in de volgende jaren sterk vooruit kan helpen.

Waar creëert het hefbomen?

Het programma bestaat uit voordrachten van onderzoekers en lead-users van automatisatie technologie uit de voedingsindustrie om inspiratie aan te leveren. Paneldebatten met vertegenwoordigers van de voedingsindustrie, technologische industrie en onderzoekswereld zullen inzichten brengen in hoe we deze technologie wel en maar ook niet aan het werk kunnen zetten in de voedingsproductie. Waar kunnen we de meeste toegevoegde waarde verwachten in onze operaties, waar creëert het de grootste hefbomen?
Deze paneldebatten kaderen in het ondernemersgedreven Flanders' FOOD platform "kwaliteit".

Deelname aan dit event is gratis voor leden van Agoria, Flanders' FOOD, Sirris en PicknPack partners, mits inschrijving
Niet-leden kunnen deelnemen aan 175 euro (excl BTW). 
Deelname geeft automatisch toegang tot de Indumation beurs - www.indumation.be

Programma

Timing

 

09:00 - 09:30

Welkom koffie

09:30 - 09:45

Introductie door organisatoren: voorstelling F3, SFF, PicknPack

09:45 - 10:15

Wat drijft productiviteitsgroei in de voedingsindustrie

Pieter Weyn, economist Fevia

Sensor en data sessie

10:15 - 10:35

Nieuwe trends in sensortechnologie voor de voedingsindustrie

Prof. Wouter Saeys, Mebios KU Leuven

10:35 - 10:55

New Trends in ICT Data Structures for the Food Industry

Professor Zhipeng Wu University of Manchester - English presentation

10:55 - 11:30

Panelgesprek ikv platform kwaliteit: sensoren en data: hoe kan het mijn voedingsbedrijf transformeren tot fabriek van de toekomst?

11:30 - 11:45

Koffiepauze

Robotics en Actuation sessie

11:45 - 12:05

Nieuwe trends in robotics -automation voor de voedingsindustrie

Dr. Gert Koostra, Wageningen Universiteit

12:05 - 12:25 

Transformatie naar een kaasmakerij van de toekomst via geavanceerd gebruik van robotica

Sybram Van Beem, Campina  ism AMS

12.25 - 13:00

Panelgesprek ikv platform kwaliteit: waar creëren actuatie en robotica de grootste hefbomen in mijn voedingsfabriek (en waar niet)?

13.00 - 14:00

Broodjeslunch & netwerking

14:00 - 16:00

Optioneel: Geleid bezoek aan de Indumation beurs

Locatie

Kortrijk Expo,  Meeting Center - zaal MC4

Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk – www.kortrijkexpo.com


Dit initiatief kadert binnen de projecten:
  • F3 (www.f-3.be)
    In samenwerking met Agentschap Ondernemen en Made Different, werken Flanders’ FOOD, Agoria en Sirris aan een traject om de Vlaamse voedingsindustrie te transformeren naar ‘Food Factories of the Future’.


  • Sensors for Food (www.sensorsforfood.com)
  • PicknPack (www.picknpack.eu)