Hoe helpen robotica en sensortechnologie de voedingsindustrie vooruit?
Motor voor groei
Automatisatietechnologie is een motor voor groei in de voedingsindustrie. Zoals de productiviteit van de landbouwindustrie sterk gestegen is m.b.v. technologie, zo zijn belangrijke stukken van de voedingsindustrie dezelfde weg ingeslaan. 2 belangrijke technologiedomeinen die de groei van de voedingsindustrie van energie voorzien, zijn sensoriek, datacaptatie en informatieverwerking enerzijds en anderzijds actuatie en robotica.
Professionals uit voedingsindustrie, onderzoekers en techneuten
Dit seminarie wil professionals uit de voedingsindustrie en de technologische industrie een beter inzicht geven hoe sensortechnologie, datacaptatie- en verwerking, actuatie en robotica de voedingsindustrie in de volgende jaren sterk vooruit kan helpen.
Waar creëert het hefbomen?
Het programma bestaat uit voordrachten van onderzoekers en lead-users van automatisatie technologie uit de voedingsindustrie om inspiratie aan te leveren. Paneldebatten met vertegenwoordigers van de voedingsindustrie, technologische industrie en onderzoekswereld zullen inzichten brengen in hoe we deze technologie wel en maar ook niet aan het werk kunnen zetten in de voedingsproductie. Waar kunnen we de meeste toegevoegde waarde verwachten in onze operaties, waar creëert het de grootste hefbomen?
Deze paneldebatten kaderen in het ondernemersgedreven Flanders' FOOD platform "kwaliteit".
Deelname aan dit event is gratis voor leden van Agoria, Flanders' FOOD, Sirris en PicknPack partners, mits inschrijving.
Niet-leden kunnen deelnemen aan 175 euro (excl BTW).
Deelname geeft automatisch toegang tot de Indumation beurs - www.indumation.be
Programma
Timing |
|
09:00 - 09:30 |
Welkom koffie |
09:30 - 09:45 |
Introductie door organisatoren: voorstelling F3, SFF, PicknPack |
09:45 - 10:15 |
Wat drijft productiviteitsgroei in de voedingsindustrie Pieter Weyn, economist Fevia |
Sensor en data sessie |
|
10:15 - 10:35 |
Nieuwe trends in sensortechnologie voor de voedingsindustrie Prof. Wouter Saeys, Mebios KU Leuven |
10:35 - 10:55 |
New Trends in ICT Data Structures for the Food Industry Professor Zhipeng Wu University of Manchester - English presentation |
10:55 - 11:30 |
Panelgesprek ikv platform kwaliteit: sensoren en data: hoe kan het mijn voedingsbedrijf transformeren tot fabriek van de toekomst? |
11:30 - 11:45 |
Koffiepauze |
Robotics en Actuation sessie |
|
11:45 - 12:05 |
Nieuwe trends in robotics -automation voor de voedingsindustrie Dr. Gert Koostra, Wageningen Universiteit |
12:05 - 12:25 |
Transformatie naar een kaasmakerij van de toekomst via geavanceerd gebruik van robotica Sybram Van Beem, Campina ism AMS |
12.25 - 13:00 |
Panelgesprek ikv platform kwaliteit: waar creëren actuatie en robotica de grootste hefbomen in mijn voedingsfabriek (en waar niet)? |
13.00 - 14:00 |
Broodjeslunch & netwerking |
14:00 - 16:00 |
Optioneel: Geleid bezoek aan de Indumation beurs |
Locatie
Kortrijk Expo, Meeting Center - zaal MC4
Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk – www.kortrijkexpo.com
- F3 (www.f-3.be)
In samenwerking met Agentschap Ondernemen en Made Different, werken Flanders’ FOOD, Agoria en Sirris aan een traject om de Vlaamse voedingsindustrie te transformeren naar ‘Food Factories of the Future’. - Sensors for Food (www.sensorsforfood.com)
- PicknPack (www.picknpack.eu)