Nieuw volautomatisch distributiecentrum voor Delhaize

Printervriendelijke versieSend by email

Het nieuwe volautomatische distributiecentrum van de Belgische supermarktketen Delhaize in Zellik is officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters.


Met het nieuwe distributiecentrum, ‘DC Fresh 3’ wil Delhaize meer inzetten op de lokale winkels (Proxy Delhaize en AD Delhaize), zegt CEO van Delhaize België Dirk Van den Berghe. De groep investeert 50 miljoen euro in het koelmagazijn. Er werken 60 mensen in het DC.

Bakken in plaats van palletten

Van den Berghe bestempelt DC Fresh 3 als een ‘unicum’ in Europa. "Vroeger moesten de winkels een heel pallet van een bepaald product bestellen. Met ons nieuwe systeem bestelt de winkelier de hoeveelheid die nodig is. Zo verhogen we de kwaliteit want ons product blijft langer vers", aldus de CEO.

Het nieuwe DC speelt volgens Van den Berghe in op de problematiek in de samenleving.

Naar kleinere, lokale winkels

"De vraag naar lokale winkels groeit door de mobiliteitsproblematiek. Maar we spelen hiermee ook in op de veroudering van de bevolking. Hierdoor stijgt de vraag naar kleinere, lokale winkels. Met DC Fresh 3 kunnen we daar nu nog beter de versheid en de kwaliteit van onze producten gevoelig verhogen", zegt Van den Berghe.

De bouw en inhuldiging van het nieuwe DC in Zellik staat los van de afgeketste plannen die Delhaize had in Wallonië, benadrukt Van den Berghe.

 Fragment Z-nieuws 16 januari 2013

 

Bron: Belga/kdc

Tekst: http://industrie-technisch-management.knack.be/itm/nieuws/delhaize-investeert-50-miljoen-euro-in-automatisch-dc-met-video/article-4000501360517.htm?nb-handled=true&utm_source=Newsletter-17/01/2014&utm-medium=Email&utm-campaign=Newsletter-RNBITMNL