Altran-award voor langere levensduur van verse voeding

Printervriendelijke versieSend by email

De Altran Stichting beloonde dit jaar een technologische voedselinnovatie. GHL Group won het met hun project ‘FlorPro’ voor een langere levensduur van verse voeding. Zij haalden het van drie andere finalisten: Abattoir met de bouw van hun nieuw slachthuis, The Green Kow met de commercialisatie van een product op basis van insecten en een team van drie studenten aan de UCL die in insecten een ideaal vis- en veevoeder zien.

Vier finalisten streden om de innovatieprijs van de Altran Stichting in België. In elk land is er een winnaar die begin volgend jaar doorgaat naar een internationale wetenschappelijke competitie. Een jury onder leiding van Brussels minister Evelyne Huytebroeck reikte de prijs uit aan GLH Group. Het project ‘FlorPro’ van het winnende team behelst de ontwikkeling van een nieuw type verse voeding met een langere levensduur, meer garanties inzake voedselveiligheid en een hogere organoleptische kwaliteit.

FlorPro is een partnership tussen commerciële voedingsbedrijven, onderzoekslaboratoria en de Universiteit van Luik. Zij werken samen aan een kwaliteitsverhoging bij verse voeding door natuurlijke, beschermende flora te ontwikkelen in plaats van kunstmatige of chemische samenstellingen.

Als laureaat van de prijs krijgt GHL Group zes maanden ondersteuning van Altran-experts. In elk projectstadium, van het initiële idee tot de uitrol van het eindproduct, inclusief organisatie, communicatie en aantrekken van partners voor het project, zal Altran ingenieurs ter beschikking stellen. Verder zullen de coaches van Altran ondersteuning en advies aanbieden zodat ook de andere finalisten hun projecten verder kunnen uitbouwen.

Bron: http://www.vilt.be/Altran_award_voor_langere_levensduur_van_verse_voeding