Een manier om de levensduur van verpakte voedingswaren te verlengen

Printervriendelijke versieSend by email

Esseoquattro SpA (IT) ontwikkelde een coating op basis van planten voor verpakkingen voor vlees en vis. De bekleding is zo ontworpen dat de ontwikkeling van biogene aminen (moleculen die vrijkomen uit bedorven vlees en vis en verantwoordelijk zijn voor slechte geuren) kan worden beheerst en bijgevolg de conserveringsduur van eetwaar kan worden verlengd met behoud van de organoleptische eigenschappen ervan. Hij wordt vervaardigd met extracten en essentiële oliën van rozemarijn, marjolein, salie.

De coating kan worden verstoven binnenin de verpakking – een PET bijvoorbeeld – op het oppervlak in contact met de voedingsstoffen, zonder dat fixatieharsen moeten worden gehanteerd. Het materiaal mag niet te veel actieve agentia absorberen of een verspreiding in de binnenatmosfeer van de verpakking veroorzaken.

De antimicrobiële werking vloeit voort uit verbindingen zoals terpenische koolwaterstoffen, zuurstofhoudende terpenen, aldehyden, ketonen en esters of andere stoffen, zoals carnosinezuur, rosmarinezuur, carnosol, eugenol of thymol. 

Meer informatie
Octrooi WO2013084175

Bron: Sirris Techniline